Instagram adverteren

Een zeer groot bereik met veel potentie

Instagram is de grootste online app om foto’s te delen en het bereik is enorm. Voor bedrijven wordt het steeds interessanter om de advertentiemogelijkheden binnen Instagram te benutten. Een spetterende actie, een evenement, een productlancering of het op de hoogte houden van het laatste nieuws. Wil jij een succesvolle Instagram advertentiecampagne voor je bedrijf? Bij Marketing Guys kennen we alle ins en outs van Instagram en helpen we je graag verder om jouw bedrijf, product of dienst te promoten!

Ken je Instagram bezoeker

Als je wilt beginnen met Instagram adverteren, dan is het belangrijk om je eigen (potentiële) klanten goed in kaart te hebben. Het merendeel van Instagram gebruikers is tussen de 15 en 39 jaar, waarbij het zwaartepunt ligt op 15-19 jaar.

Buyer personas en de buyer journey helpen direct bij de targeting van de advertenties. Heb je inzichtelijk waar je bezoeker zich bevindt in de trechter, dan weet je ook welke boodschap je moet uitdragen en hoe je moet targeten. En wordt de kans op succes groter!

Voordelen van adverteren op Instagram:

  • Instagram biedt een enorm bereik en zeer veel potentie.
  • Instagram biedt in combinatie met de kracht van de segmentatiemogelijkheden van Facebook een goede manier om mensen mobiel te bereiken met visueel beeldvullende advertenties.
  • Er is minder concurrentie dan op Facebook waardoor je kunt profiteren van lagere tarieven.
Diensten die jou ook kunnen interesseren:

Grijp je kans met Instagram

Het verschil tussen Instagram en Facebook is dat Instagram nog meer gericht is op foto en video. Instagram staat in het teken van foto en video en dat is ook de basis voor een goed scorende advertentie. Door de talloze berichten op een tijdlijn moet je unieke en spraakmakende content creëren. Zonder foto’s en video’s die direct de aandacht trekken wordt de kans op succes een stuk kleiner.

Wie ga je targeten?

Een aansprekende Instagram advertentie maken is één, maar hoe krijg je deze bij de juiste doelgroep? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, want je kunt targeten op:

  • Locatie
  • Demografische gegevens
  • Interesses
  • Gedrag
  • Aangepaste doelgroepen als een klantbestand of retargeting
  • Vergelijkbare doelgroepen

Door slim gebruik te maken en het combineren van de gegevens kun je heel specifiek adverteren. Hoe specifieker je de advertentie target, hoe groter de kans op conversie. Maar het is wel van belang om een goede balans te houden.

Maak van je Instagram een succes

Zonder de juiste kennis, tijd of tools om de campagnes actief te beheren kan Instagram advertising een bodemloze put worden met hoge kosten per klik, afgekeurde advertenties en weinig conversie. Marketing Guys heeft veel ervaring met Instagram adverteren en neemt graag jouw werkzaamheden uit handen om Instagram tot een succes te maken!

Instagram adverteren


Schakel de hulp in van onze Instagram experts

Marketing Guys heeft ruime ervaring in het opzetten en het beheren Instagram campagnes. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact via onze contactpagina of neem telefonische contact met ons op via +31(0)337370250.