Automated programs van Act-On

Maak je organisatie relevant met automated programs van Act-On

Mooie adviezen van de marketing guru’s, maar hoe breng je dat in de praktijk? Met marketing automation. En om iets preciezer te zijn: met de automated programs van marketing automation.

‘Stuur gepersonaliseerde berichten met relevante content!’

‘Stuur het juiste bericht op het juiste moment naar de juiste persoon!’

Bij het aanmaken van automated programs bepaal jij namelijk welke content wordt verstuurd naar jouw marketinglijsten, segmenten of e-maillijsten. Gebeurt dit aan de hand van een tijdsreeks of bepalen je potentiële klanten wanneer zij de informatie ontvangen? Stem nu je contentstrategie af op je leads met automated programs van Act-On.

Jouw voordelen:

  • Overzichtelijke drag and drop interface
  • Creëer drip-campagnes binnen Act-On
  • Stuur automatisch alerts naar een collega, bijv. een sales qualified lead
  • Kopieer leads automatisch naar een ander automated program
  • Stuur content afgestemd op de interesses of gedrag van de ontvanger door het inzetten van dynamische content
  • Stuur een herinnerings-e-mail naar iedereen die iets heeft nagelaten, bijv. een whitepaper aangevraagd, maar nog niet gedownload
  • Creëer templates van automated programs zodat je die programma’s meerdere keren kan gebruiken
  • Krijg inzicht in welke stappen je contacten doorlopen in het geautomatiseerde proces en wat ze wel of juist niet doen
  • Krijg inzicht in hoe je flows verlopen door de gedetailleerde rapportages
thomas-sonneveld

Thomas Sonneveld
Marketing Technology Specialist

Ik help je graag met al je Marketing Automation vraagstukken. Heb je vragen? Neem contact met ons op!

033 737 0250

Verhoog de betrokkenheid van je klanten door ze te sturen wat hen raakt. Automated programs stellen je in staat om juist dat te doen.

Diverse automated program functionaliteiten van Act-On

Act-On biedt jou als marketeer veel opties aan om je leads te nurturen. Onthoud dat automated programs altijd de contentstrategie en de klantbehoefte ondersteunen. Gebruik deze twee als referentiepunt bij het ontwikkelen van automated programs. Hier benoemen we diverse functionaliteiten van automated programs binnen Act-On:

Overzichtelijke drag and drop interface
Door middel van een simpele ‘drag and drop’ interface creëer je automated programs. Kies een functie en plaats het icoontje in de tijdlijn op de gewenste positie: simpel en overzichtelijk.

Creëer drip-campagnes binnen Act-On
Drip-campagnes, e-mailreeksen met relevante informatie, zijn geschikt voor leads die kennismaken met jouw organisatie en oplossing. Door middel van tijdsreeksen in Act-On kun je deze leads ‘warm’ maken voor jouw oplossing: stap voor stap.

Wacht tot je lead actie heeft ondernomen
Act-on biedt ook reactieve stappen aan in automated programs. Wacht tot de lead een mail opent of klikt en zet vanaf dat moment de andere stap in. Met de ‘wait until’ optie reageer je op de beweging van de klant.

Send alert als stap behaald is
Stuur een notificatie naar collega’s zodra een stap behaald is. De send alert functie stelt je collega’s op de hoogte als de lead een belangrijke stap heeft vervuld. Voeg vervolgens een beschrijving toe en vertel precies wat er moet gebeuren.

Kopieer leads naar een ander automated program
Kopieer een lead naar een ander programma als zij bepaald gedrag hebben vertoond. Deze stap wordt vaak gebruikt als het programma niet meer relevant is voor de lead.

Dit zijn slechts een aantal functionaliteiten van Act-On automated programs.

Automated programs zijn nooit klaar

Automated programs zijn de spreekbuis die relevante gesprekken verzorgen met de potentiële klant. Het ‘gesprek’ eindigt nooit, je klant verandert, en daarmee ook je automated programs. Er zijn ook ongekende mogelijkheden met automated programs, maar die zal je gaandeweg ontdekken.

Wil je meer uit je automated programs halen? Of op weg geholpen worden? Wij kunnen je helpen. Met een leadnurturing-sessie bijvoorbeeld. In zo’n sessie helpen we je om leadnurturing-flows op te stellen. Niet alleen voor nieuwe leads, maar ook voor leads die gere-nurtured moeten worden en voor bestaande klanten. We helpen je om leadscoring zo goed mogelijk op te stellen en in de loop van de tijd steeds verder te optimaliseren. Op jouw verzoek kunnen we de sessie uitbreiden om meer soorten automated programs te behandelen.

Interesse in een leadnurturingsessie?

Meer weten over onze leadnurturingsessie? Bel 033-7370250 of vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op. Als je interesse hebt in meer van onze sessies of trainingen, vink deze ook aan.

P.S. Je kan deze sessies of trainingen boeken ook al heb je niet de Act-On software via ons afgenomen.

Act-On

Act-On Tips & Tricks

Ontvang elke week een praktische tip of trick in je e-mailbox