MARKETING AUTOMATION

De juiste boodschap, op het juiste moment bij de juiste persoon

Wat is marketing automation?

Marketing automation software zorgt ervoor dat je het leadgeneratieproces automatiseert. De software maakt het je mogelijk je prospect in iedere fase van de customer journey op de juiste manier te benaderen. Denk hierbij aan e-mailmarketing, social media, je website en bijvoorbeeld webinars. Marketing automation zorgt er daarbij voor dat jij uiterst gepersonaliseerde berichten met super relevante content kan sturen. Of zoals wij zeggen: Jij kunt dankzij marketing automation de juiste boodschap naar de juiste persoon op het juiste moment sturen.

Wat levert marketing automation je op als B2B marketeer?

 • een continue stroom aan relevante leads die je salesteam voedt, zodat zij beter en sneller kunnen verkopen.
 • Inzicht in de ROI op je marketing inspanningen
 • Eenvoudige up- en cross selling van je bestaande klantenbase
 • Structuur in je marketing campagnes

Wat jouw reden ook is, marketing automation is bij uitstek de tool om je doelen te bereiken. Op een manier die je in staat stelt om je marketing snel op te schalen als je bedrijf doorgroeit.

Bedrijven die je voorgingen in marketing automation

Marketing Guys heeft inmiddels al meer dan 75 organisaties ondersteund met de keuze, implementatie en succesvolle inzet van marketing automation. Voorbeelden van bedrijven die wij ondersteunen zijn AFAS Software, Mikrocentrum, PAL-V (de vliegende auto), Flynth Accountants en The Datacenter Group.

5 voordelen die jouw marketingleven veraangenamen:

 • Krijg inzicht in welke personen je website bezoeken
 • Begeleid je prospects in hun klantreis door slim gebruik van leadscoring
 • Segmenteer slim je contacten voor betere communicatie en inzicht
 • Krijg een totaaloverzicht van alle activiteiten en profielkenmerken van iedereen waar mee jij wil communiceren en zaken doen
 • Krijg inzicht in de gehele klantlevenscyclus dankzij de integratie met je CRM-pakket
WETEN OF MARKETING AUTOMATION WAT VOOR JOUW BEDRIJF IS?
LEES ONZE SNELSTARTGIDS!

(liever live uitleg krijgen? Meld je aan voor onze Lunch & Learn!)

De mogelijkheden van marketing automation software

Marketing automation software ondersteunt je tijdens het uitvoeren van je online marketing strategie. De software van Act-On, Marketo en andere aanbieders biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

 • E-mailmarketing

  Voordeel van de integratie van e-mailmarketing is dat je als marketeer alles omtrent het versturen van e-mails op één centraal platform kunt terugvinden. Het overzicht behouden wordt makkelijker. Daarnaast worden bezoekers die op de door jou verstuurde e-mails klikken, direct zichtbaar als ‘bekende bezoeker’ op de website. Ook als ze later terugkomen.

 • Online formulieren

  De software geeft je de mogelijkheid om downloads via webformulieren op de site te zetten. Bezoekers die de formulieren invullen, worden vervolgens herkend en krijgen in het vervolg een vooringevuld, dynamisch formulier te zien.

 • Lead Scoring & Lead Alerts

  Bezoekers krijgen op basis van hun gedrag op de site een score (ranking) mee van Act-On of Marketo. Zijn ze bijvoorbeeld vaak op de site geweest en hebben ze de dienstenpagina’s bekeken? Dan krijgen deze bezoekers meer punten dan bezoekers die bijvoorbeeld de vacaturepagina’s hebben bekeken. Daarnaast is een zogeheten e-mail alert in te stellen voor specifieke bezoekers, waardoor je een mailtje krijgt als een bezoeker op de sit

 • Dynamische content in e-mails en op je website

  Afhankelijk van het gedrag en de kenmerken van een bezoeker van je site toon je relevante content. Zo kun je er ook voor zorgen dat e-mails relevanter zijn door de onderwerpen en inhoud af te stemmen op de ontvanger. Open- en clickrates worden hierdoor enorm veel beter!

 • Lead Nurturing

  Lead Nurturing is het voeden en blijven voeden van je klanten. Dat voeden doe je met content. Door middel van Lead Nurturing kun je een prospect eenvoudig converteren naar vaste klant. Door gebruik te maken van Act-On, Marketo of Net-Results als Lead Nurturing softwarepakket, kun je aan leads een uitgebreid profiel toekennen. Hierin is bijvoorbeeld aangegeven hoe die lead zich op de website gedraagt of hoe hij of zij de nieuwsbrief leest. Dankzij marketing automation hoef je geen tijd meer te ‘verspillen’ aan koude leads.

 • Website Prospecting

  Dankzij Website Prospecting krijg je direct inzicht in de activiteit op jouw website. Je komt te weten wie je site bezoekt en welke warme leads de salesafdeling van jouw organisatie direct kan benaderen.Daarnaast wordt er een virtuele klantkaart bijgehouden waarop de activiteiten van een prospect online worden bijgehouden.

De kosten van marketing automation?

Er zijn een aantal verschillende pakketten te verkrijgen voor marketing automation. De kosten van deze pakketten is vrijwel altijd afhankelijk van het aantal actieve contacten in jouw database. Dit zijn de contacten waarmee je maandelijks minimaal één keer contact onderhoudt via e-mail. Werken met een pakket als Act-On, Marketo of Net-Results is al mogelijk vanaf ca. €750  exclusief BTW per maand. Naast de maandelijkse kosten dien je natuurlijk rekening te houden met eenmalige implementatiekosten.

Gratis Marketing Automation?

Als je gebruik maakt van onze Managed Marketing Technology oplossing kun je gratis gebruik maken van Act-On of Net-Results marketing automation. Check hier hoe dat werkt!

Wat is de beste marketing automation software?

Zoveel pakketten, zoveel meningen. Wij krijgen de vraag dagelijks. Uiteraard hebben wij een antwoord op die vraag. Zelf hebben wij de keuze gemaakt om alleen met de zogenaamde leaders te willen werken: enerzijds omdat je een pakket op de lange termijn kiest en dus een stabiel bedrijf zoekt dat de oplossing levert, anderzijds omdat je met de beste functionaliteiten en stabiele software wilt werken. Daarnaast speelt uiteraard prijs ook een rol echter in onze ogen geldt het al oude motto: “Pay peanuts, get monkeys!” Lees hier de vergelijking en een uitleg over de verschillende merken software.

WE BIEDEN 3 SMAKEN MARKETING AUTOMATION. WAT IS JOUW SMAAK?

Act-On Partner Platinum

Voor de gebruiker die snel aan de slag wil en snel resultaten wil zien

Act-On is populair omdat het een waslijst aan mogelijkheden op het gebied van lead nurturing en e-mailmarketing biedt, maar ook vanwege de flexibiliteit van het systeem. Niet voor niets is Act-On door Forrester verkozen tot één van de beste automation tools voor MKB-bedrijven. Als Act-On Certified Partner helpen we je graag om Act-On succesvol bij jouw bedrijf toe te passen.

marketo partner nederland

Voor de veeleisende gebruiker die tot het uiterste wil gaan

Voor de organisaties die tot het uiterste willen gaan in hun marketing automation aanpak bieden wij de marketing automation oplossing van Marketo. Dit pakket is modulair op te bouwen. Wij helpen je met de strategie, selectie van de juiste modules, technische implementatie en zijn desgewenst jouw collega op afstand in de dagelijkse ondersteuning. We zijn Marketo partner, meer info vind je hier.

Net-Results makes marketing automation simple!

Net-Results maakt het je als gebruiker eenvoudig om marketing taken te automatiseren. De marketing automation van Net-Results is erg intuitief en je leert er snel mee omgaan. Het wordt door gebruikers erg hoog gewaardeerd en krijgt een gemiddelde van een 9,8 als het gaat om support op G2Crowd. We zijn gecertificeerd Net-Results partner, meer info vind je hier.

Schrijf je in voor de gratis lunch & Learn

Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in voor de gratis lunch & learn (minimaal 1 keer per kwartaal). Dan laten we je zien wat je met Marketing automation kunt bereiken.