Travel marketing 3.0

Ben jij klaar voor de online uitdagingen?

De Reisbranche staat letterlijk en figuurlijk niet stil. De verwachting is dat de hoeveelheid internationale toeristische bewegingen in 2025 meer dan 1,76 miljard bedraagt. De groei van het toerisme wordt voor een groot deel veroorzaakt door de stijgende welvaart. Ook de reiziger zelf verandert. We leven in een tijdperk waarin de reiziger meer controle, comfort, veiligheid en personalisatie wil. Gelukkig kan technologie hier toegevoegde waarde leveren. Zo kunnen reisaanbieders bijzondere customer experiences aanbieden in de toekomst. Maar ook het proces van boeken en informatie zoeken wordt alleen maar makkelijker. Maar liefst 82 procent van de vakantiereizen wordt tegenwoordig al online geboekt.

Marketing Guys heeft diverse klanten in de reisbranche:

Online communicatie

De communicatie tussen reisaanbieders en de klant wordt ‘directer’ waarbij de rol van sociale media en het intensiever gebruik hiervan naar verwachting exponentieel zal groeien. Daarnaast betekent de ‘always-on’ cultuur dat individuen altijd verbonden willen zijn door middel van Wi-Fi en mobiele telefoons en smartphones. In 2025 is technologie leidend in de bedrijfsvoering en zijn reisondernemingen ‘digital first’ ingericht langs de gehele customer journey. Dit komt naar voren in een publicatie van de ANVR.

Online marketing voor de reisbranche

Afhankelijk van de doelgroep en doelstellingen die je wilt bereiken kies je voor de inzet van een aantal online middelen. In de praktijk zien wij binnen de reisbranche vaak dat er gebruik wordt gemaakt van de volgende mogelijkheden:

Wij helpen je in de keuze van de juiste middelen!

Eventkalender

Je kunt online veel informatie vinden, maar persoonlijk contact blijft belangrijk. Dus kom achter je bureau vandaan, ontmoet vakgenoten en doe inspiratie op bij een van de bijeenkomsten:

 MARKETING GUYS EVENTS 

Regelmatig op woensdagmiddag
Lunch & Learn Marketing Automation

Iedere 2e maand: Marketing Meetup
Marketing meetup

Ben jij actief in de travelbranche?

Zorg dat je online succesvol bent

Klantcase en video Vakantiebeurs

De genoemde ontwikkelingen maken de reisbranche interessant en leuk om voor te werken vinden we bij Marketing Guys. Vooral online kan en moet je in deze branche stappen zetten. Tijdens een interview met Hans Louwers van KCI en Roel Reineman van Isabella kwam dit ook duidelijk naar voren. Bekijk hier de video van het interview:

Ook online succes in Travel marketing?

Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via e-mail of het onderstaande contactformulier.