Online marketing voor gemeenten

Jouw gemeente in de spotlights?

Gemeenten hebben vele doelgroepen en een belangrijke taak in de communicatie richting bewoners. Enerzijds moet je als communicatie professional bij een gemeente zorgen dat je bewoners goed geholpen worden op de verschillende social media kanalen, anderzijds ben je misschien bezig de stad of jouw regio onder de aandacht van toeristen of nieuwe bewoners te krijgen. Een leuke uitdaging waar wij je graag mee helpen! Zo hebben we de Gemeente Ooststellingwerf geholpen met het verbeteren van de conversie op de website en de migratie van hun oude naar een nieuwe website. City Marketing Amersfoort ondersteunen we met marketing automation en voor de Gemeente Den Haag verzorgden we een Facebook campagne. We komen graag een keer met je in gesprek om je te helpen jouw gemeente online te ondersteunen!

Online marketing voor gemeenten

Wij snappen dat een gemeente geen bedrijf is, dat je geen winstoogmerk hebt maar wel voor de beste dienstverlening richting je burgers wilt gaan en dat je jouw stad op de kaart wilt zetten. Daarvoor zijn allerlei mogelijkheden. Maar welke kies je voor jouw project? Daar helpen we je graag in mee beslissen. Daarna ondersteunen we je als specialist. City marketing vraagt andere middelen dan de inrichting van een nieuwe website. Zoveel gemeenten, zoveel verschillende wensen. Wij hebben hieronder alvast een paar mogelijkheden voor online marketing voor gemeenten gezet.

 Marketing Automation 

Ben jij als communicatie medewerker of citymarketeer al bezig de customer-journey in kaart te brengen? Dan gaat marketing automatisering je helpen met de succesvolle inrichting van de communicatiestromen. Landing pages, dripcampagnes en segmentering: wij helpen je!

 Conversie Optimalisatie

Als gemeente verkoop je geen producten online maar je wilt natuurlijk wel dat jouw dienstverlening van het hoogste niveau is. Wij helpen je met het behalen van je conversiedoelen. Denk aan het optimaliseren van formulieren, A/B testen en heatmapping.

 Content Marketing

Iedere gemeente heeft te maken met verschillende doelgroepen die online bereikt moeten worden. Dat doe je met de juiste content. Wij helpen je met de strategie en keuze van de juiste middelen. Daarna helpen we je met webteksten, design en eventueel met kennisdocumenten.

Eventkalender

Je kunt online veel informatie vinden, maar persoonlijk contact blijft belangrijk. Dus kom achter je bureau vandaan, ontmoet vakgenoten en doe inspiratie op bij een van de bijeenkomsten:

 GEMEENTE EVENTS 

Jaarlijks
Congres Overheid360

Jaarlijks
VNG Jaarcongres

 MARKETING GUYS EVENTS 

Regelmatig op woensdagmiddag
Lunch & Learn Marketing Automation

Iedere 2e maand: Marketing Meetup
Marketing meetup

Citymarketeer?

Wij helpen je met online marketing

Lees al onze blogs

Wij schrijven zeer geregeld blogs, ook over vastgoed. Houd onze blogs in de gaten!

Ook online succes als gemeente?

Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via e-mail of het onderstaande contactformulier.