In Blogs | De laatste marketingontwikkelingen

 

Video als online marketingtool bij autodealers

Tegenwoordig ga je natuurlijk online opzoek naar een auto als je een nieuwe nodig hebt. Zo verging het ook ons afgelopen week toen we op zoek waren naar een bedrijfsauto voor de Marketing Guys en Girls. We zeiden nog tegen elkaar: “je zult maar auto-verkoper zijn in deze tijd”. Nog tijdens het maken van een proefrit zijn we natuurlijk al aan het zoeken of er elders in Nederland nog een mooiere en voordeligere versie van de auto staat bij een dealer.

Autoverkoop is emotie en ook gunnen: hoe doe je dat online?

Uiteraard speelt bij de aankoop van een nieuwe auto emotie een grote rol. Vroeger ging je bij de dealer naar binnen en bij de goede dealer herkende de verkoper je natuurlijk en deed zaken met je op basis van een relatie. Verkoop is ook een stuk gunnen! Maar ja, hoe krijg je als verkoper nu die gunfactor als je de potentiële koper alleen via de e-mail kent? Nou daar heeft het bedrijf CitNOW (na wat Googlen kwamen we erachter wie de video’s host, wij hebben geen banden met ze) een leuke oplossing voor bedacht: een persoonlijke video van de verkoper waarin hij zich voorstelt en de auto laat zien.

Hoewel we Jeroen nog niet hebben gezien in real life gunnen we hem toch deze opdracht!

Succes met online en social media marketing

Lees ook eens onze eerdere blog over online video. Wij geloven dat video een geweldige aanvulling is voor bedrijven om online succesvol te zijn, wel binnen een goed uitgedachte strategie. Daarvoor hebben wij een 5-stappenplan ontwikkeld, dat vind je hier.

Wil jij meer weten mogelijkheden van online marketing (inclusief video) voor jouw bedrijf? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via 033-7370250 of online.

Deel deze blog