In Blogs | De laatste marketingontwikkelingen

 

Nieuws: Place Tips op Facebook (tip op basis van je mobiele positie)

Facebook is in een beperkt aantal gebieden in de VS gestart met het actief geven van tips aan Facebook gebruikers op basis van hun locatie: de zogenaamde Facebook Place Tips. Op basis van aanbevelingen van vrienden en plaatsen die je mogelijk interesseren krijg je van Facebook een Tip in je timeline. Dat ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Facebook placetips

Facebook placetips

De Facebook Places tips worden gegeven aan de hand van je locatie. Die is bekend omdat er een GPS in je smartphone zit. Daarnaast maakt Facebook op een aantal plaatsen gebruik van Facebook Bluetooth® beacons, die sturen actief een signaal naar je smartphone. Uiteraard kun je het gebruik in je app uitzetten.

Bekijk hier in een video hoe het werkt:

Facebook Places Tips interessant voor adverteerders?

Omdat de Tips momenteel enkel in de VS worden getest is het nog niet duidelijk of er ook een optie voor adverteerders komt om de Ads en Sponsored stories te richten op een locatie. Momenteel is het al mogelijk om op basis van woonplaats te targeten, daarnaast personen die zakelijk reizen of op vakantie zijn als doelgroep te bepalen. Het is onze verwachting dat op niet al te lange termijn de mogelijkheid om de mobiele gebruiker op basis van zijn/haar positie via Facebook Ads een tips te laten zien. Dat is erg interessant voor met name retailers!

Marketing Guys is specialist in Facebook Marketing en het adverteren op Facebook. Wil je eens sparren over de mogelijkheden die wij voor jou bieden? Neem contact met ons op via 033-7370250 of het contactformulier:

Deze blog is geschreven door Elias Crum, oprichter en eigenaar van Marketing Guys,

Deel deze blog