In Blogs | De laatste marketingontwikkelingen

 

Nieuw: Facebook Ads voor multi-product adverteren

Facebook Ads heeft een nieuwe optie geïntroduceerd: Facebook Advertenties voor meerdere producten. Deze optie geeft adverteerders de mogelijkheid om in 1 advertentie meerdere afbeeldingen te gebruiken en daarbij ook verschillende calls to action (CTA’s) te gebruiken:

multi product

Voorbeeld Facebook Ads meerdere producten

Het tonen van meerdere afbeeldingen is uiteraard erg functioneel voor eigenaren van webshops, zij kunnen immers in 1 advertentie een aantal producten laten rouleren. Echter niet alleen webshops kunnen er van profiteren, de optie is ook interessant voor makelaardijen en bijvoorbeeld voor ticketverkoop. Met name de functionaliteit om aan iedere afbeelding een andere CTA te verbinden biedt mogelijkheden. Wij hebben een dergelijke advertentie opgemaakt (ter illustratie) voor het Dance Event Summer Energy, ze zouden er als volgt kunnen uitzien als gesponsorde berichten:

Multi-Product-Ads-Facebook-voorbeeld

Multi-Product-Ads-Facebook
Zoals te zien heeft iedere afbeelding een eigen CTA die ook naar een eigen landingpage leidt. Hierdoor zal naar verwachting de CTR op de Ads veel hoger zijn.

Hoe maak je een Facebook Ad met meerdere producten aan?

De Ads zijn alleen aan te maken via de Facebook Power Editor. Let op: de Editor werkt alleen in Chrome.

In de Power Editor volg je vervolgens de volgende stappen (bron: Facebook:

  1. Ga naar Power Editor en maak een nieuwe campagne met de doelstelling Klikken naar website of Websiteconversies. Lees meer
  2. Selecteer in het gedeelte Advertentie maken de optie Meerdere afbeeldingen en links. Vul alle velden in. Lees meer
  3. Om te bepalen wat de beste volgorde voor je advertenties is, schakel je het selectievakje Afbeeldingen en links automatisch selecteren en ordenen.
  4. Klik op Wijzigingen uploaden om op te slaan.

Ondersteuning Facebook Ads nodig?

Heb je zelf geen tijd of kennis om de Ads op te zetten? Marketing Guys heeft ruime ervaring met Facebook campagnes. Wij denken mee van strategie tot uitvoering en beschikken over de kennis om het maximale uit uw campagne te halen.

Wij hebben o.a. voor de volgende opdrachtgevers Facebook Adverteren ingezet:

Referenties-facebook-Ads

Wilt u Facebook adverteren gaan inzetten of heeft u er vragen over? Neem contact met ons op via 033-7370250 of het contactformulier:

Deel deze blog